Wat is carwrapping?

Carwrapping (full carwrapping) dateert uit de jaren negentig van de vorige eeuw en is hedendaags een welkbekend fenomeen in de autobranche. Met behulp van speciale vinlyfolie (wrap) wrappen wij op deskundige wijze de auto dusdanig dat er een geheel nieuwe look uit voorkomt. Doordat grote merken als 3M en Avery tegenwoordig met de nieuwste technologieën duurzame vinlyfolie produceren. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om met vakmanschap de meest complexe hoeken en gaten te wrappen. Doordat er een breed scala aan kleuren beschikbaar is, is er geen wens die niet te vervullen is.

Hoe werkt carwrapping?

Carwrapping is simpelweg het inpakken van een voertuig met een speciaal gekleurde folie. Omdat de wrap feitelijk gezien een sticker is, is het wrappen geen defintieve verandering van de kleur. Zo kan je er altijd nog voor kiezen om terug te gaan naar de originele kleur of over te stappen naar een ander desgewenst kleurtje.

Voordelen van carwrapping
  • De folie is duurzaam en krasvast, waardoor de originele laklaag van de auto beschermd blijft, hierdoor behoudt de auto langer zijn waarde. Zo zijn er ook speciale doorzichtige folies die er geheel voor bedoeld zijn om de laklaag te beschermen. Hierdoor blijft je lak langer heel.
  • Kleur, soort, model en bouwjaar maken niet uit. Iedere voertuig met een goede laklaag kan in principe gewrapt worden naar ieder gewenst resultaat.
  • De wrap kan ten alle tijden verwijderd worden als je toe bent aan je oude of een nieuwe kleur. Wel raden wij aan om dit door een professional te laten doen om schade aan het voertuig te voorkomen. 
  • De wrap beschermt je lak tegen vogelpoep, steenslag, viezigheid, UV-stralen en dergelijke elementen die de lak kunnen beschadigen, omdat de wrap functioneert als een beschermlaagje.
  • De folie kan op alle soorten voer-, vlieg- en vaartuigen geplakt worden, denk hierbij aan auto’s, motoren, scooters, boten, jetski’s, graafmachines, helikopters, trams en dergelijke. In principe alles wat een gladde onderlaag heeft, zelfs meubilair. Waardoor er bijna niks is wat niet gewrapt kan worden.
  • De wrap blijft gemiddeld 5 tot 7 jaar in goede staat. Dit kan verlengd worden door goede onderhoud.
  • De grootste voordeel van wrappen is authenticiteit. Je kan je voertuig mixen en mengen naar je eigen wensen. Hierdoor creëer je een unieke ride die niet in het alledaagse beeld te zien is.
Wet- en regelgeving

Na het volledig wrappen van je voertuig heb je meldplicht bij de RDW. Je dient zelf bij de RDW aan te geven dat de kleur van je voertuig is veranderd, zij passen dit zelf geheel kosteloos aan op het kenteken van je voertuig. Bij het gedeeltelijk wrappen, denk hierbij aan accent- en detailwrapping of het aanbrengen van bedrijfsreclame ben je niet verplicht om dit door te geven aan de RDW. Hierdoor raden wij onze klanten aan om direct na het wrappen RDW in te lichten over de toegepaste veranderingen. Voor meer informatie over wet- en regelgevingen omtrent vaar- en voertuigen verwijzen wij door naar de website RDW.