Lampentinten

Voertuig verlichting tinten

Je eigen auto samenstellen betekent ook dat je de optie hebt om de verlichting van je auto naar eigen smaak te tinten. Wrapmaster geeft je daarom ook de mogelijkheid om te kiezen voor lampentinten.

Door je verlichting te tinten geef je je voertuig net dat extra beetje ambiance. Omdat er tegenwoordig veel vraag naar is hebben wij besloten dit ook toe te voegen aan onze diensten. 

Het tinten van koplampen, achterlichten, mistlichten en reflectoren zorgt voor een stoere en sportieve look. Echter geldt voor verlichting tinten ook, dat wanneer je de folie zat bent het weer zonder problemen verwijderd kan worden. 

Het tinten van je autoverlichting wordt ook weleens ‘smoken’ genoemd. 

Wat is het voordeel van je verlichting tinten?
  •  De folie dient als beschermlaagje op je verlichting. Dit voorkomt krassen, steenslag en dergelijke gebruikssporen.  Hierdoor blijft de auto langer in zijn waarde.
  • Omdat de folie UV-straling en dergelijke externe effecten tegenhoudt. Blijft je verlichting langer mooi en wordt het niet dof.
  • De folie is makkelijk te verwijderen en te vervangen.
  • tint folie zorgt voor een luxere, stoerdere en tegelijkertijd sportievere uitstraling.
  • Folie is gemakkelijk schoon te maken.
Wetgeving rondom tinten

Net zoals bij ruiten tinten en smoken komt de wet ook kijken bij het tinten van verlichting. Echter wordt op de website van het RDW vermeld, dat de lichtoppervlak van je verlichting. Niet meer als 25% mag afnemen. Daarnaast moeten de lichtarmaturen en de onderdelen daarvan dergelijk aan het voertuig zijn bevestigd. Oftewel, je verlichting mag niet zodanig worden bewerkt dat, het lichtbeeld dan wel de functie nadelig worden beïnvloedt. Voor alle regels- en wetgevingen rondom het tinten van verlichting verwijzen wij je door naar de officiële website van het RDW.​

Wij stellen onszelf niet verantwoordelijk voor eventuele APK-afkeuringen. Wel heb je de mogelijkheid om de folie gemakkelijk te verwijderen mocht een BOVAG-gekeurde garage daar om vragen. 

 
Shopping Basket