Glascoating en Poetsen

Wat is glascoating?

Glascoating behandeling kan zowel op nieuwe als gebruikte auto’s aangebracht worden! Alleen moet je ten alle tijden je auto optimaal polijsten. Steeds vaker krijgen wij de vraag hoe je het beste je auto kan schoonmaken. Dit zal ik later in het verhaal uitleggen. Maar even terug naar het begin. De klanten vragen ons hoe we het beste hun auto kunnen beschermen en wat we daarvoor hebben. Wij hebben een coating behandeling.

Wat is glascoating en wat doet het? Ceramic coating ook wel glascoating genoemd is een coating op basis van vloeibaar glas (Siliciumdioxide), speciaal voor autolak. Deze is bestand tegen krasvorming en is bijzonder waterbestendig. De glascoating geeft ook een glimmende glasachtige uitstraling aan de lak en je hebt ze van 3 tot 5 jaar bescherming wat je natuurijk kan uitbreiden door elke jaar een onderhoudt te geven tot 10 jaar.

Voordat je een glascoating op de autolak gaat aanbrengen, moet je heel wat uren in het polijsten van je auto steken. Eerst wordt je auto grondig gereinigd en wordt deze erna nog met klei na bewerkt om er zeker van te zijn dat de verontreinigingen die diep in de lak is getrokken verwijderd wordt. Nadat we de auto grondig hebben gereinigd moet deze gepolijst worden. Eerst plakken we alle rubberen delen af zodat we niet met polijstspasta op de rubber delen komen, dit is een enorme klus om het eraf te halen. Auto polijsten voordat we de glas coating behandeling uitvoeren is een vak apart. De autolak moet niet 1 of 2 lagen gepolijst worden maar soms wel 3 tot 5 lagen, dit om er zeker van te zijn dat de auto krasvrij is. En ja inderdaad dit is niet zo gebeurd, je bent er zeker wel een dag of 2 mee bezig.

Na 3 of meerdere lagen polijsten van de auto, moet de auto ontvet worden, hier hebben we ook onze speciale middelen voor. Waarom moeten wij de auto ontvetten? Voordat we de vloeibare glas-coating op de auto aanbrengen, moet deze ontvet worden, dit is om de hechting met de lak aan te gaan. Wanneer we je auto niet ontvetten zal de coating geen hechting met je autolak aan gaan, maar met het polijst vet op je auto. En je raadt het al, na een paar dagen is de coating er ook af. Daarom is het heel belangrijk om de auto eerst stofvrij te maken en heel goed ontvetten.

Glascoating op de lak aanbrengen is ook een vak apart, het ziet er misschien wel heel makkelijk uit, maar het is juist van belang op de coating goed te verdelen en vervolgens moet je de temperatuur en luchtvochtigheid weten zodat je de lak de tijd geeft om te drogen. Bij ons moet de coating tussen de 1 en 5 minuten drogen voordat we deze eraf halen, dit is afhankelijk van de temperatuur. Je raadt het al bij warme weer moet de coating eerder eraf gehaald worden, doe je dit niet, dan heb je een hele opgave om het eraf te halen. Liever niet dus. Na het aanbrengen van de coating op je auto wachten we dus 1 tot 5 minuten om vervolgens deze eraf te poetsen met onze microvezel doeken. Hiervoor werken we met 3 microvezel doeken, dit is belangrijk omdat je de overtollige glascoating eraf moet halen. Na 3 panelen gecoat te hebben, dan is je eerste doek een beetje vochtig van de glascoating, vandaar dat we met 3 doeken werken om er zeker van te zijn dat de overtollige glascoating daadwerkelijk verwijderd is. Stuur ons een mail voor aanvraag van een glascoating behandeling.

Shopping Basket